Din guide til værktøj fra Stanley Black & Decker

Stanley Black & Decker er som navnet antyder en fusion mellem de to anerkendte værktøjsmærker Stanley Works og Black & Decker der skete tilbage i 2010. Siden de to virksomheder gik sammen, har Stanley Black & Decker udvidet deres produktsortiment, og endda også opkøbt andre producenter af værktøj, såsom DeWALT, Craftsman og andre.

Stanley Works blev først stiftet tilbage i 1843 i USA, hvor de oprindeligt slet ikke producerede værktøj, men derimod dørkarme og andre produkter til hjemmet. De skiftede dog hurtigt fokus til at producere håndværktøj, som blev en stor succes, og som de fortsatte med i mere end 160 år efterfølgende.

Black & Decker blev grundlagt i 1910 i USA, hvor de udover at fremstille elværktøj, også producerede produkter til hjemmet og elektriske maskiner. Som Stanley Works, skiftede Black & Decker dog hurtigt fokus over på værktøj, da de oplevede stor succes med deres produkter.

Siden fusionen i 2010, har Stanley Black & Decker nu en global indflydelse over hele verden, og koncernen ejer mange datterselskaber der både er delvist eller fuldt selvstændigt kørende, såsom DeWALT og Craftsman.

Kvalitet og omdømme

Stanley Black & Decker nyder godt af de to virksomheders lange historie, og at hver virksomhed på egen hånd har formået at opbygge positive anmeldelser. Det resulterer i et yderst fordelagtigt omdømme, som efter fusionen kun har opnået mere popularitet og resulterer i større markedsandele. 

Det skyldes at virksomheden stadigvæk først og fremmest går efter at producere produkter af høj kvalitet, og at de har ry for at fremstille pålideligt værktøj. Samtidig er Stanley Black & Decker også aktivt involveret i at sikre brugervenlighed efter købet af deres produkter.

For eksempel er der udførlige brugervejledninger online, såvel som en lang række instruktionsvideoer og lignende materiale der hjælper fagfolk og private godt på vej. Deres kundeservice er også anerkendt som værende venlige og tilgængelige for enhver henvendelse. 

Virksomheden har efter fusionen strømlinet deres produktion, og valgt de bedste maskiner og teknikker fra de to gamle virksomheder, for at opnå endnu bedre kvalitet og designs, hvilket har medført Stanley Black & Decker nu er mange fagfolks foretrukne mærke. 

Produkter

Stanley Black & Decker sælger stadigvæk deres produkter under de oprindelige to mærker, altså enten Stanley eller Black & Decker. Dog har vi valgt at samle begge disse mærkers produkter under den samme paraply, da det trods alt er den samme virksomhed i sidste ende. 

Kort sagt, kan vi nævne, at Stanley mest fokuserer på håndværktøj hvor deres brede sortiment dækker alt fra håndværktøj som skruetrækkere, tænger og måleværktøj. Black & Decker her større fokus på elværktøj som boremaskiner, vinkelslibere og save. 

Håndværktøj

Der findes næsten ikke noget håndværktøj som enten Stanley eller Black & Decker ikke producerer. Især Stanley fremstiller som nævnt ovenfor en lang række pålidelige typer håndværktøj, og især deres skruetrækkere, tænger, målebånd, hamre, save, waterpas og nøglesæt er vellidt blandt mange fagfolk. 

Stanley er også kendt for deres knive og skæreudstyr, herunder den velkendte Stanley kniv, som er en fast del af mange håndværkeres værktøjssæt. Disse knive er designet med fokus på  sikkerhed og præcision, og gør det nemt at skifte bladet ud. Samtidig har Stanley kniven ry for at have et yderst holdbart greb, der gør enhver opgave mere sikker. 

I en tid hvor elektrisk værktøj har vundet stort indpas, er håndværktøj dog stadigvæk uundværligt for en lang række opgaver, der kræver finmotorik, justeringer eller hvor brugen af elværktøj ikke er praktisk eller nødvendig, og her kommer Stanley værktøjet til rette. 

Elværktøj

Black & Decker har i mange år fremstillet nogle af markedets mest populære produkter i denne kategori. Mærket er bredt repræsenteret i danske byggemarkeder og butikker, hvilket ikke blot skyldes den gode markedsføring og distribuering, men også den gode kvalitet og de fornuftige priser.

Black & Decker batterierne kan samtidig udskiftes mellem forskellige typer værktøj, så har man allerede et lithium-ion batteri til en type værktøj, behøver man ikke investere i en ny oplader og et nyt batteri når man skal købe en anden type batteridrevet værktøj. 

Deres sortiment inkluderer blandt andet bore- og skruemaskiner, slagboremaskiner, cirkelsave, kap geringssave, og meget mere. De har designet deres værktøj til at levere konstant kraft og præstation under hele deres driftstid, hvilket gør dem ideelle til både indendørs og udendørs projekter.

Samtidig producerer de også en lang række elværktøj på ledning, hvilket typisk giver 20-50% mere kraft, og samtidig sikrer at man kan arbejde en hel dag uden at skulle vente på batteriet oplader. Desuden har Black & Decker typisk også brugt kraftigere materialer til denne type værktøj, så de altså kan holde endnu længere, og bruges under mere krævende forhold.

Opbevaringsløsninger

Både Stanley og Black & Decker fremstiller en lang række opbevaringsløsninger, herunder værktøjskasser, værktøjsbælter, og værkstedsvogne. Fælles for alle disse opbevaringsløsninger, er at de er designet til at være både rummelige og robuste, såvel som i stand til at sikre værktøjet, uanset hvor arbejdet finder sted. 

Desuden sælger Black & Decker også en række opbevaringsløsninger til private værksteder, både i plast og hårdere materialer, så man kan holde garagen organiseret og ryddelig til hver en tid.