Din guide til værktøj fra Wright Tool

Wright Tool er et amerikansk mærke der producerer værktøj af høj kvalitet, primært til professionelle håndværkere og til industrien. Virksomheden blev startet tilbage i 1927 på et lille værksted, hvor de begyndte at fremstille skruenøgler og topnøgler til lokale fagfolk i nærområdet omkring Ohio. 

I dag er Wright Tool kendt for at producere værktøj af den højeste kvalitet, der gør det muligt at opnå præcise resultater der varer ved. Det har betydet en række store virksomheder har indgået kontrakt med Wright Tool, og de har med tiden opnået internationale markedsandele, og bliver distribueret i mere end 50 forskellige lande.

Værktøj fra Wright Tool

Som vi har været inde på allerede, er Wright Tool især kendt for deres høje kvalitet, der skyldes avancerede måder at producere værktøjet på, såsom varmebehandlet stål og maskiner der har yderst præcise tolerancer. Men det skyldes også deres brug af de bedste materialer til deres værktøj, således at man kan opnå en lang levetid på hvert produkt. 

På grund af dette, har Wright Tool med tiden opbygget et solidt omdømme for især fagfolk der kræver præcision og kvalitet på en daglig basis. Derfor ser man også typisk Wright Tool værktøj bliver brugt i en række seriøse og tunge industrier, som eksempelvis luftfarten, olie- og gas, såvel som bilindustrien. 

Med årene har Wright Tool netop udvidet deres sortiment af produkter, til især at fokusere på værktøj til den mekaniske industri, men de har også beholdt deres originale vision om at producere noget af det bedste håndværktøj i verden. 

Skruenøgler

Wright Tool’s udvalg af skruenøgler spænder vidt, og inkluderer blandt andet de klassiske fastnøgler som fås i mange udformninger, og var det produkt der for alvor gjorde Wright Tool kendt. 

I dag produceres der også ringnøgler, kombinationsnøgler og justerbare skruenøgler, som alle er fremstillet af højstyrkestål for at sikre en uovertruffen holdbarhed. Deres skruenøgler er designet med yderst små tolerancer, så man opnår en præcis pasform og maksimal momentoverførsel uden at beskadige værktøjet eller emnet man arbejder med.

Topnøgler

Den næste kategori er topnøgler, som Wright Tool har et stort udvalg af. Her finder man både de faste topnøgler, såvel som skraldenøgler, håndtag, forlængerstænger, universalled, og et stort udvalg af sokkelstørrelser. 

Som med alle andre produkter fra Wright Tool, kan man både finde værktøj til generel brug, men også nøgler der er designet til krævende opgaver i tunge industrier. Samtidig byder Wright Tool også på et hav af forskellige størrelser og typer sokler, der er specifikt designet til at passe til mere unikke og specielle typer maskiner og emner.

Tænger

Wright Tool fremstiller en række tænger af varmehærdet stål til ethvert formål. Her er de især kendt for deres spidstænger, bidetænger og låsetænger. Disse tænger er designet med moderne egenskaber, såsom ergonomisk greb for komfort og kontrol, samt den velkendte høje kvalitet, og udført i stål af høj kvalitet der sikrer en langvarig holdbarhed og præcis brug.

Skruetrækkere

Som de andre typer værktøj fra Wright Tool, er deres skruetrækkere også af virkelig god kvalitet som udgangspunkt. De fremstiller endvidere de mest gængse typer, alt fra standard flade skruetrækkere, til Phillips, Torx og Pozidriv. Fællesnævneren er at især spidserne er ekstra holdbare, så de ikke knækker når der skal strammes godt til på industrielle maskiner. 

Unbrakonøgler

Wright Tool fremstiller også unbrakonøgler der er udformet så de passer præcist ind i alverdens emner og sokler, og samtidig kan sikre korrekt stramning ved tilpas moment. Der fremstilles både de klassiske L-formede typer, såvel som udgaver med et T-håndtag for at sikre optimale anvendelser så man kan få den bedste vinkel og kraft ved brug uanset projektet.

Værktøjskasser og Vogne

Mange danskere har især stiftet bekendtskab med Wright Tool i forbindelse med deres værktøjskasser og værktøjsvogne. Disse er som alt andet fra virksomheden nemlig kendetegnet ved deres høje kvalitet og pålidelighed. Mange autoværksteder og fabrikker i landet benytter derfor deres opbevaringsløsninger til værktøj. Deres værkstedsvogne og værkstedskasser er udstyret med solide låse, skuffer der nemt åbner og lukker, såvel som holdbare hjul, der tåler vægt og daglig brug.

Overvejelser

Hvis du overvejer at investere i værktøj eller udstyr fra Wright Tool, er det især værd at overveje om prisen følger behovet. Virksomhedens produkter og design er som sagt primært rettet mod professionelle brugere, herunder mekanikere, håndværkere og industrianlæg, og det afspejler prisen altså også. 

Dette betyder, at danskere, der arbejder inden for disse fagområder, kan nyde godt af specialiserede og pålidelige værktøjer hvis de betaler lidt ekstra. Mens dette er en fordel for fagfolk, kan det betyde, at danske forbrugere, der søger værktøjer til mere almindelig og lejlighedsvis brug, måske finder nogle af Wright Tools produkter overdimensionerede eller for dyre til deres behov.

Wright Tool værktøjer er samtidig ikke lige så nemt tilgængelige i danske byggemarkeder og butikker som andre mærker. Dette kan gøre det nødvendigt at søge specialiserede forhandlere eller bestille værktøjet online hvis der skal købes specielle værktøjer eller tilbehør.