Hvordan vælger man den bedste værkstedsvogn med værktøj

En værktøjsvogn er en fantastisk måde at holde dit værktøj organiseret, beskyttet og let tilgængeligt på. Uanset om du er professionel entreprenør eller gør-det-selv-entusiast, kan en værktøjsvogn gøre dit arbejde mere effektivt og spare dig tid og besvær. 

Men med så mange muligheder på markedet kan det være svært at vide, hvilken værktøjsvogn der passer bedst til dine behov. I dette blogindlæg vil vi undersøge de forskellige faktorer, du skal overveje, når du vælger en værktøjsvogn, og give dig nogle tips om, hvad du skal være opmærksom på.

Værktøjet der følger med

Det første, du skal overveje når du vælger en værktøjsvogn, er det udvalg af værktøj der følger med den. 

Der findes flere forskellige typer værkstedsvogne med værktøj inkluderet, hvor nogle af dem er designet til automekanikere, men der kan også være værktøjer specifikt designet til anvendelse i byggebranchen, på elektronikværkstedet, eller lignende. 

Nogle af de mest normale typer værktøj man finder i en værkstedsvogn er topnøgler, skruetrækkere, bits, gaffelnøgler, tænger, hammere og lignende. Husk at tjek listen over indholdet grundigt, for at sikre du ikke skal ud og købe ekstra værktøj, der måske ikke kan passe i vognen efterfølgende.

Størrelsen på værkstedsvognen

Overvej vognens størrelse og kapacitet. Det betyder at selve værkstedsvognen skal have en passende størrelse således at den nemt og smertefrit kan transporteres rundt på arbejdspladsen, men samtidig være stor nok til at kunne rumme alt det værktøj du har brug for.

Det er også værd at tænke over toppen af værkstedsvognen. Mange gange finder man et gummilag på toppen, der kan fungere som et lille arbejdsbord. Hvis du har brug for at lægge reservedele i nærheden af hvor du arbejder, kan det være nødvendigt med et godt underlag af en god kvalitet, eventuelt et hvor du kan udskifte materialet hvis det bliver slidt med tiden.

Konstruktionen og holdbarheden

En værkstedsvogn med værktøj koster som regel en vis sum penge, og derfor er det vigtigt den også kan holde mange år ud i fremtiden. Derfor bør du kigge efter en værktøjsvogn der er lavet af holdbare materialer som stål og har en robust konstruktion.

Husk også at tænk over hvad hjulene er lavet af, da disse ofte vil blive anvendt og slidt forholdsvis hurtigt på beskidte værksteder hvor der ligger rester af metal eller træspåner, søm, møtrikker og væsker såsom olie eller lignende.

Specielle funktioner

Nogle værktøjsvogne har ekstra funktioner som eksempelvis skuffer der kan inddeles efter behov, en indbygget stikkontakt til opladning af dit værktøj eller USB porte. Overvej hvilke ekstra funktioner du måske har brug for før du træffer en beslutning.

Der fås også værktøjsvogne med en låsbar mekanisme på hver skuffe, hvilket vil beskytte dit værktøj hvis du arbejder et sted hvor der for eksempel er andre virksomheder eller ansatte der også går i nærheden. 

Mobiliteten

Vi er kort kommet ind på det allerede, men det er værd at nævne igen. Mobiliteten er nemlig yderst vigtig når man vælger værkstedsvogn.

Hjulene på vognen skal gerne være af gummi eller silikone, og hvis de har kuglelejer kan de forventes at køre blødt og i mange år. Samtidig er denne type hjul også til at udskifte forholdsvis nemt.

Værkstedsvognen skal også gerne have et håndtag på begge sider, så du altid hurtigt kan trække den med dig. Samtidig kan det også være smart med et par bremser på hjulene, så du kan parkere vognen på skrå overflader, og undgå den ruller væk fra dig mens du ligger under bilen og skruer.

Mærkets omdømme

Når du har fundet et par værkstedsvogne der har de funktioner du ønsker, det rigtige sæt værktøj og en god størrelse, bør du derefter vurdere ud fra mærket.

Gode mærker er kendt for at stå ved deres produkter, og de tilbyder ofte en god garanti. Samtidig er det ofte muligt at få reservedele ved de store mærker, også selv efter produktet endda er udgået.

Kundeservice kan også være værd at overveje for større virksomheder der ikke blot skal bruge en enkelt værkstedsvogn med værktøj, men som har behov for et større antal. Her kan de store mærker ofte tilbyde personlig kontakt til en sælger eller teknisk supporter.

Pris

Sidst men ikke mindst bør man også overvejen prisen på sin værkstedsvogn. Sammenlign gerne priserne fra forskellige sælgere og mærker, for på denne måde at finde det produkt der giver den bedste værdi i forhold til prisen.

Det er muligt at finde værkstedsvogne med værktøj der koster fra 1.000 kroner og opefter. Dog er de som regel først af en ordentlig kvalitet til professionel brug når man kommer op over de 5-6.000 kroner. 

Konklusion

Uanset hvilken værkstedvogn med værktøj du vælger, skal du overveje en lang række faktorer. Det er vigtigt at din investering ikke bliver spildt, og man skal både være opmærksom på selve vognens kvalitet, såvel som det værktøj der følger med. Hvis muligt så kan det være en god idé at høre venner eller kolleger om gode råd.