Din guide til værktøj fra Dremel

Dremel er især kendt for deres roterende multiværktøj der kan bruges til alverdens opgaver. Men faktisk fremstiller Dremel en lang række forskellige produkter, der både bliver værdsat af gør-det-selv folket, såvel som professionelle håndværkere. 

Omkring virksomheden

Firmaet så dagens lys for første gang tilbage i 1932, da Albert J. Dremel fra Østrig stiftede virksomheden i USA. Siden da har Dremel arbejdet hårdt på at fremstille og sælge ny teknologi til hele verden, og mærket kendetegnes især ved den fantastiske brugervenlighed der gør præcisionsarbejde muligt for alle og enhver.

I starten opfandt Albert J. Dremel mere end bare det roterende multiværktøj, han arbejde også på elektriske barbermaskiner, græsslåmaskiner og meget mere. Faktisk var det første som han solgte ikke det ikoniske multiværktøj, men derimod en lille elektrisk maskine der kunne gøre barberblad skarpe igen.

Der gik dog kun 3 år siden virksomheden blev stiftet, til han fandt på multiværktøjet. Han så hurtigt potentialet i den nye opfindelse, og fokus blev skiftet til at fremstille dette værktøj, samt en masse tilbehør. Siden da er der kommet mange forbedringer og opdateringer til Dremel multiværktøjet, men i bund og grund har dets grundliggende funktion ikke ændret sig.

I stedet har Dremel sideløbende med udviklingen af multiværktøjet, også udvidet sortimentet med andre produkter, såsom oscillerende værktøjer, graveringsværktøjer, loddekolber og endda 3D printere

Kvalitet og omdømme

Der har været mange kopier af Dremel multiværktøjet gennem årene, men på trods af den hårde konkurrence, sidder Dremel stadigvæk stærkt på markedet. Det skyldes især den høje kvalitet som deres produkter har, såvel som deres fortrinlige omdømme og brandværdi. 

Kvaliteten er noget som altid har været vigtigt, lige siden starten af virksomheden. I dag er det stadigvæk en af hjørnestene bag hele konceptet, og det har medført produkter der bare holder år efter år, og som forbrugerne holder meget af, både de private, såvel som de professionelle.

Dremel har vundet mange internationale priser og anerkendelse for deres produkter gennem tiden, og i dag er virksomhedens navn da også synonym med deres multiværktøj. Mange mennesker kalder blot det roterende værktøj for en Dremel, selvom det ikke er dets egentlige navn. 

Dremel Multiværktøj

Dremel multiværktøjet er som nævnt deres absolut bedst sælgende produkt, og har været det stort set siden virksomheden blev startet. Det skyldes blandt andet, at man kan bruge Dremel multiværktøjet til mange forskellige opgaver, både store som små. 

Alt afhængigt af hvilket hoved og tilbehør man benytter, kan man nemlig både skære, slibe, polere, gravere og meget andet. Størrelsen på det normale Dremel multiværktøj er desuden perfekt til de fleste hænder, og man kan i dag få modeller der kører på batteri eller ledning, alt afhængigt af hvad man ønsker, og hvad opgaven kræver.

Siden opfindelsen er der kommet mere kraft i værktøjet, og i dag kan det faktisk skære gennem hårde metaller og emner, og det ergonomiske design gør desuden værktøjet behageligt at arbejde med, selv flere timer i træk. 

Sidst men ikke mindst, bør vi også nævne den brede vifte af tilbehør som man kan få til sit Dremel multiværktøj, hvilket åbner op for endnu flere muligheder og projekter, både på hobbyplan, til opgaver i hjemmet, såvel som ved professionelle omstændigheder.

Graveringsværktøj

Udover deres populære multiværktøj, har Dremel også haft stor succes med deres graveringsværktøjer. Disse er udledt af det originale multiværktøj, men specielt designet til at arbejde på en række forskellige materialer, såsom glas, metal, træ, og plast. 

Disse værktøjer er perfekte til både smykkedesignere, guldsmede og lignende, såvel som private der ønsker at få professionelle resultater inden for deres hobby, eller blot ønsker at tilføje personlige præg til deres projekter, da graveringsværktøj fra Dremel gør det nemt og hurtigt at skabe detaljerede kunstværker.

Limpistoler

Dremel har også udviklet en række limpistoler der kan bruges til hobbyprojekter, såvel som i professionelt øjemed. Disse pistoler gør det nemt at indstille temperaturen, så man altid opnår den perfekte limning. I Danmark er det især private der benytter disse produkter, og det er både under renovering af boligen, såvel som gør-det-selv projekter og hobbyværkstedet at man finder disse limpistoler. 

Butanværktøj

Som noget forholdsvis nyt, er Dremel også begyndt at fremstille butanværktøj, altså brænderværktøj, der gør det muligt at lodde med stor præcision, men også fremstille brænde svejse, smelte, krympe og lignende. 

Butanværktøj fra Dremel kan desuden bruges til at fjerne maling fra egnede overflader, og på det seneste er det blevet populært at bruge værktøjet fra Dremel til brandmalerier, hvor man brænder motiver eller tekst ind i træ.

3D Printere

Sidst men ikke mindst, er Dremel også trådt ind i den moderne tidsalder, siden de nu også producerer 3D printere. Dremel har udviklet det såkaldte DigiLab, der både inkluderer 3D printere, såvel som adskillige typer filament og en lang række tilbehør.

På grund af deres gode omdømme, har Dremel hurtigt vundet indpas med deres nye teknologi og er i dag en markedsleder hvad angår 3D printere til både private såvel som erhvervslivet, hvor deres 3D printere især er kendt for deres brugervenlighed og kvaliteten på de færdige print.