Hvordan du vælger det rigtige tømrerfirma til dine projekter

Mange danskere vælger hvert år at renovere deres hjem, og har derfor brug for et tømrerfirma der er til at stole på, ikke tager overpris, og rent faktisk holder hvad de lover. Det er heldigvis også tilfældet for de fleste virksomheder herhjemme, men der er dog stadigvæk altid en række ting du bør holde øje med, inden du vælger et specifikt tømrerfirma.

I denne artikel vil vi gennemgå en række tips til hvordan du kan sikre det bedste projekt, og få de bedste vilkår for samarbejdet med det firma du vælger. Og selvom denne guide er skrevet for tømrerfirmaer, kan du også bruge den til malere, blikkenslagere, murere og andre håndværkere. Så skal du til at lede efter professionel hjælp, er denne artikel et godt sted at starte. God læselyst!

Tjek deres omdømme

Hvis først du har besluttet dig for at kontakte et tømrerfirma, er der ofte tale og en forholdsvis stor investering i forhold til omkostning og tid der skal afsættes til arbejdet. 

Derfor er der også en vis usikkerhed involveret, når man skal til at vælge det rigtige tømrerfirma til opgaven. Når du begynder din jagt, bør du så vidt muligt tjekke omdømmet på firmaet, og gerne finde nogle bedømmelser fra tidligere kunder. 

Det giver dig både en form for tryghed, at vide andre har været tilfredse med arbejdet, og samtidig er det et godt signal for at virksomheden har været i branchen noget tid.

Garanti og forsikring

En anden god indikator på at du har valgt det rette tømrerfirma, finder du ved at kigge på deres eventuelle branchefællesskaber. Et sådan eksempel er Byg Garanti, der tilbydes af DI Byggeri. Som kunde får du nemlig en garanti, hvis der opstår fejl eller mangler ved arbejdet som tømrerfirmaet har udført. 

Først og fremmest er det en god sikkerhed i sig selv, og samtidig betyder medlemskabet også, at tømrerfirmaet er seriøst nok til at blive optaget i denne garantiordning.

Der findes også en række andre typer garantier og forsikringer, så brug gerne lidt tid på at undersøge hvilke muligheder du som privat kunde bliver tilbudt af tømrerfirmaet, hvis ikke du er tilfreds med arbejdet, eller der opstår fejl og mangler senere hen. 

Vælg et firma der har erfaring med dit projekt

Når du har fundet et par tømrerfirmaer der lever op til de ovenstående to punkter, kan du nu begynde at kontakte dem, for at få et uforpligtende tilbud, eller i det mindste, en indledende samtale omkring dit projekt.

Her anbefaler vi at du stiller firmaet et par spørgsmål omkring lignende tidligere projekter, for at høre hvordan deres erfaring og ekspertise på området er. 

Selvom du måske ikke er ekspert på det arbejde der skal udføres, kan man ofte få en god idé om tømrerfirmaet ved hvad de snakker om, når de afgiver et tilbud eller er ude for at inspicere projektet.

Overvej prisen

Vi anbefaler at du kontakter mindst tre forskellige tømrerfirmaer for at indhente tilbud om dit projekt, ikke blot på grund af du får gode muligheder for en lavere pris, men også på grund af du kan få et indblik i hvilke materialer og hvor mange arbejdstimer hvert tømrerfirma vurderer der skal bruges.

Når du har indhentet dine tilbud, bør du omhyggeligt gennemgå hvert tilbud, og sammenligne deres priser og de arbejdsopgaver og materialer der budgetteres med. Vær også opmærksom på eventuelle skjulte omkostninger eller uklarheder.

Selvom prisen selvfølgelig spiller en stor rolle, kan kvaliteten også godt vægte højt. Vi anbefaler derfor, at du overvejer hvor på skalaen du ligger, og om det er værd at betale lidt mere for bedre materialer og en højere kvalitet.

Overvej tidshorisonten

Når du har modtaget dit tilbud, er det en god idé ikke blot at kigge på den endelige pris, men også på hvordan projektet er planlagt. Nogle tømrerfirmaer kommer med urealistiske tidsrammer, mens andre hellere er mere konservative med deres estimat.

Såfremt du har en ønsket tidsramme, er det derfor en god idé at få bekræftet hvordan de håndterer eventuelle forsinkelser, og hvilke eventuelle omkostninger eller udfordringer det kan medføre for dig som kunde, inden du accepterer deres tilbud.

Accept af tilbud

Som det sidste inden du accepterer et tilbud, bør du forholde dig til hvor gode tømrerfirmaet har være til at føre kommunikation med dig undervejs i forløbet. Det inkluderer også om du har fået mulighed for at handle lidt rabat, men mest af alt, hvor ærlige du føler de har været, og hvor nemme de har været at få fat på.

Professionelle og lydhøre firmaer indikerer ofte en mere smidig samarbejdserfaring. Overvej også hvordan firmaet præsenterer sig selv, og om de opfylder dine forventninger til professionalisme når du snakker med dem. Held og lykke!