Din guide til værktøj fra Wera

Wera Werkzeuge GmbH, normalt blot Wera, producerer en lang række populære typer værktøj til især håndværkere, såvel som private der sætter pris på kvalitet og fremragende design. Den tyske virksomhed blev stiftet tilbage i 1936, og fokuserede til at starte med ikke på produktion, men derimod salg af værktøj. 

Virksomheden blev ødelagt i løbet af Anden Verdenskrig, hvorefter de byggede op igen, og denne gang begyndte at fremstille deres egen serie af håndværktøj. I dag er mærket især kendt for skruetrækkere, bits, skrue- og skraldenøgler, såvel som en række forskellige momentværktøjer. 

Wera har siden omstruktureringen i 1940’erne fokuseret på at skabe innovative og moderne designs, der overgår deres konkurrenter. Det har medført at Wera har opnået en lang række patenter på deres metoder og teknologier, og skabt et forspring til mange andre lignende producenter verden over. 

Kvalitet og omdømme

En af de ting som kendetegner alle typer Wera værktøj, er deres fortrinlige ergonomi hvad angår grebet på deres håndværktøj. Og koblet sammen med den gode kvalitet på materialerne, er Wera blevet et af de foretrukne mærker for en lang række professionelle, især for elektrikere og industrielektrikere. 

Det tyske mærke har hovedkvarter i Tyskland, men sælger deres produkter i det meste af verden. Det har medført et solidt omdømme i mange lande, og deres fokus på lokale byggemarkeder og butikker har gjort, at Wera i dag nyder godt af et yderst positivt omdømme, og tjener et bredt spektrum af kunder, lige fra professionelle håndværkere til private gør-det-selv folk.

Med tiden har Wera vist sig at være yderst seriøs når det kommer til at producere værktøj af den højeste kvalitet, og dette ser man også i forbindelse med deres enestående service. Her får man nemlig gode garantier direkte fra fabrikken, og deres kundeservice er også altid klar på telefonen eller e-mail for at hjælpe med udfordringer af enhver art. 

Produkter

Det første mange tænker på, når de hører navnet Wera, må siges at være deres uovertrufne skruetrækkere. Her er det især Kraftform designet med det unikke håndtag der sikrer fremragende komfort og samtidig også gør det muligt at stramme eller løsne skruer med lethed. 

Skruetrækkere

Mange professionelle sværger til netop denne type skruetrækker, da Kraftform håndtaget både reducerer træthed og øger arbejdseffektiviteten. Dette har medført, at Wera’s skruetrækkere uden tvivl er deres mest anerkendte produkt.

I den anden ende af skruetrækkeren, har Wera også udviklet en patenteret teknologi som de har døbt Rapidaptor. Som navnet antyder, gør denne teknologi det muligt at udskifte bits og skruehoveder hurtigt og nemt, og kræver intet ekstra værktøj.

Rapidaptor systemet har desuden en magnetisk holder indbygget, hvilket gør det nemmere at bruge skruetrækkeren under trange forhold, eller skæve vinkler. Wera har også gjort det nemt at skelne mellem deres forskellige skruetrækkere, da de har graveret størrelserne og typerne på hver enkelt skruetrækkers håndtag.

På grund af deres popularitet blandt elektrikere, har Wera også udviklet et sortiment af den samme type skruetrækkere, der tilmed er isoleret, og altså opfylder internationale standarder og reglementer for arbejde med elektriske komponenter. Disse skruetrækkere bliver anset som  uundværlige for utallige elektrikere og lignende fagfolk.

Bits og bitssæt

Som nævnt ovenfor, fremstiller Wera både faste skruetrækkere, såvel som udgaver hvor man kan udskifte bits efter behov. Derfor producerer Wera også en lang række bits og bitssæt til ethvert formål. 

Til langt de fleste opgaver kan man nøjes med enten almindelige bits, eller magnetiske bits, men for at fuldende deres sortiment, har Wera også udviklet Impaktor og Diamond bits, der kan klare betydeligt højere drejningsmomenter, og samtidig holder markant længere tid ved hårdt brug. 

Nøgler

Wera producerer mere end blot skruetrækkere, og især deres sortiment af nøgler er populære blandt mange fagfolk. Af disse typer, må deres Joker skraldenøgler især nævnes som værende foretrukne af mange, da det patenterede design både føles behageligt, og samtidig letter arbejdsopgaverne betydeligt. 

Udover dette, udvikler Wera også en række unbrakonøgler af god kvalitet, der går hånd i hånd med det overordnede tema om at producere elektrikeres foretrukne typer værktøj. Disse nøgler kommer ofte i et sæt med forskellige størrelser, og på grund af byggekvaliteten er de også kendt for at være yderst præcise. 

Momentværktøj

Virksomheden er også begyndt at fremstille en række forskellige momentnøgler og værktøj til momentkontrol, for at hjælpe fagfolk og private kunder med at opnå den korrekte tilspænding ved ethvert projekt. 

Her går deres ergonomisk designede håndtag og deres unikke farver igen, og det resulterer i en behagelig oplevelse, der gør det nemmere at udføre præcist arbejde under forskellige arbejdsforhold. 

Værktøjsvogne

For at skabe en komplet løsning til værksteder og fabrikker, har Wera også udviklet deres egen serie af værktøjsvogne der passer til de mange forskellige typer værktøj som virksomheden udvikler. 

Som forventet, er disse værktøjsvogne er robuste, mobile og designet til at organisere og transportere værktøj sikkert. Alt afhængigt af modellen, kan man finde adskillige skuffer og rum med god organisering indvendigt, hvilket gør det nemt at sortere og finde de nødvendige værktøjer.