Din guide til værktøj fra Craftsman

Craftsman er et mærke fra USA der fremstiller værktøj til professionelle og håndværkere, gør-det-selv folket, såvel som enhver anden der ønsker god kvalitet til fornuftige priser. Mærket blev først grundlagt tilbage i 1920’erne, af den amerikanske kæde Roebuck and Co., som minder lidt om vores danske Bilka kæde. 

Omkring Craftsman

Formålet med Craftsman var at skabe værktøj til folket af god kvalitet, og det gjorde de især ved at tilbyde livsgaranti på mange af deres produkter. I takt med at mærket vandt en plads i de amerikanske hjem, blev Craftsman udvidet til at inkludere mange forskellige typer værktøj, heriblandt de populære værkstedsvogne. 

Meget har dog ændret sig siden deres start på markedet. Dengang var det kun muligt at købe Craftsman produkter gennem kæden Roebuck and Co., som senere blev til Sears, men i dag er det et mærke der sælges mange forskellige steder i verden. De har også udvidet deres sortiment til at spænde over alt fra hånd- og elværktøj, til haveudstyr, professionelle værktøjer og meget mere. 

Craftsman blev solgt fra af Sears i 2017, hvor det endnu større firma Stanley Black & Decker købte rettighederne og faciliteterne. Siden da har Craftsman fået endnu større rækkevidde på de internationale markeder, heriblandt Danmark, og der er kommet en række nye tiltag og produkter siden da. 

Omdømme

Craftsman har et solidt omdømme inden for værktøjsindustrien. Siden starten, har Craftsman altid fremstillet og solgt pålidelige og holdbare stykker værktøj af høj kvalitet. Det har medført at der er mange livslange og loyale brugere af Craftsman værktøj, hvilket også var en af årsagerne til Stanley Black & Decker var interesseret i at købe virksomheden.

Samtidig har Craftsman især opbygget deres ry blandt håndværkere og andre professionelle, såsom i maskinindustrien, hvor de har store kontrakter med internationale virksomheder, og leverer mange typer værktøj på tværs af en stor liste af brancher. 

Når man kigger nærmere på online anmeldelser og kommentarer, har Craftsman også opnået positiv indflydelse på private forbrugere, så uanset hvilket segment man tilhører, kan mærket bryste sig af at være populært.

Udvalg af produkter

Som nævnt ovenfor, står Craftsman bag en bred vifte af værktøj og udstyr. Og selvom mærket er kommet en lang vej, er nogle ting dog forblevet de samme gennem de snart 100 år, især det store fokus på god kvalitet og solide materialer. 

Craftsman har altid været fremstillet til at kunne holde mange år, og mærket har derfor fortjent en plads i manges hjerter som et holdbart brand der er pålideligt. Især deres håndværktøj som skruetrækkere og skraldenøgler har fået et ry for at stå imod tidens tand og bevare deres funktion selv efter intensiv brug og adskillige år på bagen.

Håndværktøj

Gennem årene har Craftsman’s primære fokus altid været på håndværktøjet, og det har ikke ændret sig efter Stanley Black & Decker købte mærket. I dag er det især deres skruenøgler, skruetrækkere, tænger og slagværktøj der er populære, og som sælges over det meste af kloden.

Deres skruenøglesæt bliver desuden både fremstillet i flere måleenheder, såsom det metriske system vi bruger i Danmark, men også den Amerikanske udgave med tommer og fod. Det gør, at Craftsman værktøj tit bliver brugt i industrien, da det er nemt at skifte mellem de to måleenheder. 

Elværktøj

De sidste mange år har Craftsman også sat stort ind på produktionen af elværktøj, noget der især har taget fart på efter fusionen med Stanley Black & Decker. I dag tilbyder Craftsman nemlig alle de mest gængse typer elværktøj, såsom boremaskiner, rundsave, stiksave og mange andre værktøjer, der kræver elektrisk strøm for at fungere. 

Her har man benyttet Stanley Black & Decker’s ekspertise med batteriteknologi, og samtidig anvendt principperne bag Craftsman kvaliteten for at nå frem til værktøj der er yderst holdbare, brugervenlige og effektive. 

Have- og udendørs udstyr

Craftsman fremstiller også værktøj og udstyr til udendørs brug, der både bruges af private husejere, såvel som anlægsgartnere og lignende professionelle. Her ser man igen den gode kvalitet komme på spil ved deres græsslåmaskiner, hækkeklippere og løvblæsere. 

Siden Stanley Black & Decker overtog Craftsman, er der endnu flere produkter i denne kategori, og de er samtidig blevet moderniseret i en markant grad, således at havearbejde og udendørs vedligehold nu kan klares på en mere effektiv og brugervenlig måde. 

Opbevaringsløsninger

Craftsman værktøj vejer som regel ret meget, på grund af det stål og de materialer der bruges er af høj kvalitet. Det har medført at mærket også har udviklet deres egne løsninger til opbevaring af værktøj, for at sikre en sikker og lang levetid på produkterne de producerer.

Her er deres værkstedsvogne og opbevaringsskabe især populære, ligesom deres værktøjskasser også bliver solgt i mange dele af verden på daglig basis. Fælles for alle disse typer, er at de kan holde adskillige kilo stål og jern uden at tage skade, og at de sikrer en overskuelig organisering af mange forskellige typer hånd- og elværktøj.