Hvor du kan købe Parkside værktøj og hvorfor du bør

Parkside er kendt for at producere en bred vifte af prisvenligt elværktøj og udstyr til både professionel og privat brug. Og mange danskere har derfor valgt at investere i Parkside værktøj når de har skulle købe nyt udstyr.

Men hvor stammer Parkside mærket fra? Og hvorfor bliver det solgt i Lidl forretninger i Danmark? Alt dette og mere vil vi komme ind på i denne artikel, så hvis du ønsker at lære mere kan du fortsætte med at læse. God fornøjelse!

Om mærket

Parkside er et mærke af elværktøj der drives og ejes af virksomheden Einhell, som leverer produkter til de tyskejede Lidl supermarkeder. Einhell producerer også værktøj under deres eget navn, og er kendt for at have fremragende kvalitet af både deres batterier såvel som specifikke stykker værktøj.

Virksomheden får også deres elværktøj produceret hos en række specialiserede fabrikker og producenter rundt omkring i verden, for at kunne levere produkter af høj kvalitet og konkurrencedygtige priser som vi kender dem fra Lidl butikkerne.

Fabrikanter

I skrivende stund har vi fundet to forskellige producenter der leverer elværktøj til Lidl’s mærke Parkside. Alt afhængigt af årgangen, og typen af værktøj kan du komme ud for at dit værktøj stammer fra disse fabrikker.

Grizzly Tools

Har du købt elværktøj i Lidl under mærket Parkside i de seneste år, er chancen stor for at du vil kunne se navnet Grizzly Tools på etiketten. Det skyldes at denne virksomhed leverer og producerer en række af det værktøj Lidl sælger i dag.

Virksomheden fremstiller især haveredskaber såsom hækkeklippere, græstrimmere, plæneklippere, løvblæsere og mere, men de fremstiller også radioer til byggepladser, boremaskiner, fliseskærere, hæftemaskiner, limpistoler og varmluftblæsere.

Kvaliteten er generelt solid og god, og mange folk bliver overrasket over de gode produkter taget i betragtning de er købt i Lidl.

Kompernaß Handelsgesellschaft mbH

Også kendt som blot Kompernass, denne virksomhed har leveret værktøj under navnet Parkside i mange år, og er kendt for at benytte komponenter og dele af høj kvalitet.

De har blandt andet leveret ledningsfri boremaskiner, skruemaskiner, stiksave, limpistoler, rundsave, fræsere, borehammere, slagmaskiner og forskellige andre elektriske save. De producerer også udendørs haveudstyr såsom hækkeklippere, grensave og mere.

Produkter

Uanset hvilken specifik fabrikant der fremstiller produkterne, står Parkside for de overordnede produkter og deres samlede sortiment. Det sikrer dig en høj kvalitet og god garanti, lige meget om du skal have indendørs elværktøj, eller udendørs redskaber til haven.

Parkside får altså produceret stort set alt hvad man kunne tænke sig af elektrisk værktøj, og især deres batteridrevne produkter bliver anset som at være af høj kvalitet og tilbudt til nogle af markedets laveste priser.

Du kan derfor roligt vælge mellem de mange billige og gode boremaskiner, save, slagmaskiner, slagmaskiner, slibemaskiner og andre produkter til privat brug, men også hvis du som selvstændig håndværker, eller indkøber hos en virksomhed leder efter et mærke for værktøj.

Meget af Parksides elværktøj er ledningsfri og drives af de populære lithium-ion-batterier, præcis som andre velkendte mærker og fabrikanter benytter.

Det er dog værd at bemærke, at Parkside værktøjet måske ikke er så bredt tilgængeligt som andre mærker, da de primært sælges gennem Lidl butikker og måske ikke er tilgængelige i alle regioner, ligesom reservedele nogle gange kan være lidt besværlige at få fat i.

Man kan dog med fordel kigge på etiketten på det gældende stykke værktøj, og eksempelvis ved Grizzly Tools eller Kompernass som fabrikant, har de begge to hjemmesider hvor du kan finde reservedele til dit værktøj.

Kvalitet og garanti

Parkside bliver solgt af af Lidl, en velanset tysk discountkæde med supermarkeder rundt omkring i Danmark og udlandet. Mærket  er kendt for at producere produkter af høj kvalitet til gode priser.

Parksides elværktøj og udstyr er desuden designet til at opfylde strenge kvalitets- og sikkerhedsstandarder, og mærket tilbyder en række garantier for sine produkter for at sikre kundernes tilfredshed.

På baggrund af disse faktorer er det rimeligt at antage, at Parkside værktøj generelt er af god kvalitet. Samtidig leverer Parkside ofte 3 års garanti på deres batteridrevne produkter. Det varierer dog lidt fra produkt til produkt, så husk at tjekke hos butikken, eller se nærmere på emballagen.

Husk samtidig at det med alle former for elværktøj altid er en god idé at læse anmeldelser og foretage din egen research inden du foretager et køb, for at sikre at du får et værktøj der er pålideligt og bygget til at holde.

Batteriteknologi

Alt afhængigt af årgangen på dit værktøj fra Parkside, har du muligvis specifikke batterier der kun fungerer i nogle typer elværktøj. Men de nyere serier fra Parkside benytter deres PARKSIDE X 20 V batteriteknologi, der sikrer at du kan skifte mellem flere typer værktøj med samme batteri.

I skrivende stund kan man hos Lidl finde mere end 70 typer Parkside værktøj der alle benytter Parkside X 20 V teknologien, og derfor kan man hurtigt skifte batteri når det er ved at være tør for strøm.

Deres slagnøgle har stadigvæk rigeligt med kraft når den anvender dette 20 volts batteri, da du opnår et moment på hele 180 Nm, og deres boremaskiner med 45 Nm kan række langt på batteriets opladning, så du kan skrue adskillige hylder fast, eller montere mange produkter fra Ikea for eksempel.