Det bedste værktøj til børn der stimulerer kreativiteten

Mange børn finder værktøj fascinerende og spændende. Både drenge og piger ser glædeligt på når deres forældre bruger elværktøj, slår søm ind, eller saver brænde. Leg med værktøj hjælper børn med at udvikle deres finmotoriske færdigheder, da de lærer at håndtere små genstande med deres hænder, og det kan drive deres interesse for kreative løsninger mange år ud i fremtiden.

Men det kan også være farligt i de forkerte hænder, så i denne artikel gennemgår vi alt hvad du har brug for at vide, såvel som kommer med nogle af vores bedste ideer til specifikke typer værktøj til børn.

Hvorfor give børn værktøj at lege med?

Ved at give dine børn sikkert værktøj at lege med, kan du gøre dem i stand til at udvikle en række vigtige færdigheder, såsom at hjælpe dem med at udvikle deres evne til at løse problemer, når de finder ud af hvordan de kan bruge værktøjet til at udføre en opgave eller skabe noget nyt.

Desuden kan leg med værktøj hjælpe børn med at udvikle deres kreativitet og fantasi, når de finder på nye måder at bruge værktøjet på og skabe ting med det.

Så alt i alt kan det på mange måder være en værdifuld og fornøjelig måde at lære og udvikle sig på for børn ved at lege med værktøj.

Hvad skal man passe på hvad angår værktøj til børn?

Det er dog langt fra alt værktøj som børn kan lege med på en sikker måde. Samtidig er det også vigtigt at huske på man som forælder bør være i nærheden og holde øje med der ikke går noget galt hvis barnet leger med værktøj der har skarpe kanter, vejer meget, eller på anden måde kan være farligt.

Husk derfor at vælge værktøj til barnet der passer til alderen. For eksempel er plastik værktøj særligt egnet til yngre børn, og det kan være en god idé at købe decideret legetøj udformet som værktøj til at starte med.

Det anbefales også at overveje om man bør investere i sikkerhedsudstyr til barnet. Det kan både være beskyttelsesbriller, høreværn eller et par kraftige sæt handsker for at beskytte de vigtigste kropsdele.

Vores udvalgte værktøj til børn

Når man shopper efter plastik værktøj til børn, bør man være opmærksom på at det ikke er beregnet til at blive brugt som rigtigt værktøj, og derfor ikke bør bruges til opgaver der kræver brug af rigtigt værktøj. Denne type værktøj er beregnet til leg, men bør stadigvæk kun bruges under opsyn af en voksen for at sikre barnets sikkerhed.

Plastik værktøj til de yngre børn

Denne type “værktøj” er typisk mindre end rigtige former for værktøj, og så kommer de ofte i mange flotte farver for at gøre børnene interesseret i dem. De er specifikt designet til at være sikre for børn at bruge og lege med.

Der findes en stor mængde plastik værktøj, såsom hammere, skruetrækkere, skruenøgler, forskellige typer save og andet håndværktøj, såvel som større sæt der indeholder arbejdsborde, boremaskiner og motorsave.

Værktøj af plastik kan være en god måde for børn at lære om de forskellige typer værktøj, og om hvordan de bruges, samt at udvikle deres finmotorik og evner i forhold til koordination. De kan også være en sjov og engagerende måde for børn at udforske deres kreativitet og fantasi på, og at lege og lære gennem rollespil og lege.

Elværktøj til de ældre børn

Har du et barn der allerede har udvist en forståelse for hvor vigtigt det er at holde sig sikker og beskyttet når de leger med værktøj, kan det være tid til at give dem noget bedre legetøj end det man finder i BR eller andre legetøjsforretninger.

Vi anbefaler elværktøj såsom skruemaskiner, så de kan samle Ikea møbler, bore huller i det overskydende træ fra haven, eller på anden måde lege opfinder eller håndværker. Man kan få meget værktøj til børn der er underdimensioneret i forhold til det elværktøj voksne bruger.

Bosch har eksempelvis et stort sortiment af netop denne type produkter, inklusive et komplet sæt med arbejdsbænk og meget forskelligt værktøj der er designet til at være sikkert. Husk altid at tjekke de enkelte produkter i forhold til den anbefalede aldersgruppe inden du køber noget.

På denne måde undgår man at barnet kommer til skade, da batteriet ikke er særlig kraftigt. Husk dog alligevel at overvåge dit barn når de leger, og overvej om det ikke bør være en fælles aktivitet i kan tage del i sammen.

3D Printer

En 3D printer er et forholdsvis nyt værktøj på markedet, og meget populært hos en bred gruppe mennesker. Samtidig er maskinen ikke særligt farlig for børn, især ikke hvis man køber et par ekstra beskyttelsesskærme, eller på anden måde børnesikrer den.

Det kan være utroligt fascinerende for børn at se deres 3D modeller blive bragt til live, og det er noget som for alvor kan stimulere deres kreativitet. Der findes mange gratis modeller man frit kan hente på internettet, hvorefter man blot overfører filerne til maskinen, som så printer løs.

Hvis barnet er lidt ældre, eller teknisk anlagt, kan de også producere deres egne designs og modeller. Der findes flere programmer som er specifikt udviklet således at selv mindre børn kan være kreative og producere resultater der ser sjove og spændende ud.