Alt du bør vide omkring Ryobi værktøj

Overvejer du at købe værktøj fra mærket Ryobi, men er du ikke sikker på om det er et godt valg? Eller måske har du allerede noget værktøj fra Ryobi, og ønsker at lære mere om deres batterier eller lignende. Uanset hvad har vi har samlet en guide så du kan læse alt omkring mærket Ryobi og deres værktøj.

Kort omkring virksomheden

Ryobi er et mærke for elværktøj og udendørs el udstyr, der ejes af Techtronic Industries, en virksomhed der er baseret i Hong Kong. Som mærke er Ryobi kendt for at producere en bred vifte af prisvenligt elværktøj og udendørs el udstyr til både professionel og privat brug.

Ryobi er den største producent af elværktøj der kører på batterier, og de har med årene udviklet sig til også at producere havemaskiner, samt at tilbyde andet værktøj i deres sortiment. I Danmark er det primært private forbrugere der køber produkterne, men også en større række danske virksomheder er begyndt at handle hos dem.

Hvad de fremstiller

Blandt udvalget fra Ryobi finder man især elektrisk håndværktøj, men virksomheden producerer stort set alle former for elværktøj, både til indendørs og udendørs brug.

Af deres mere populære produkter finder man blandt andet deres boremaskiner, save, slagmaskiner, boremaskiner, skruemaskiner, slibemaskiner og meget mere.

Ud over elværktøj fremstiller Ryobi også en række udendørs el-udstyr, såsom motorsave, hækkeklippere og løvblæsere.

Høj kvalitet

Ryobi anses generelt for at være et mærke af høj kvalitet inden for både deres elværktøj såvel som deres udendørsudstyr. Virksomheden har ry for at producere pålideligt og holdbart værktøj, der er bygget til at holde længe.

Mange professionelle entreprenører og håndværkere bruger Ryobi værktøj på deres byggepladser, og mærket anbefales ofte af eksperter som et pålideligt valg til både professionel og privat brug.

Ud over den gode holdbarhed, er Ryobi værktøjet også kendt for høj ydeevne og effektivitet. Mange typer af virksomhedens elværktøj, især de forskellige akku-modeller, er designet til at levere høj kraft og stærkt moment, samtidig med at de er energieffektive og nemme at bruge.

Alt i alt er Ryobi et pålideligt mærke, der er kendt for at producere elværktøj og udendørs el udstyr af højeste kvalitet til fornuftige priser.

Batteriteknologi

Det meste af det elværktøj som Ryobi fremstiller er batteridrevet, nærmere betegnet i form af deres lithium-ion-batterier som giver lang levetid og sikrer en hurtig opladning. Denne teknologi leverer en høj ydeevne på værktøjet, så selv de store slagmaskiner kan anvendes i længere tid uden at miste kraften.

Deres produkter er opdelt i forhold til ydelsen på deres batterier. For eksempel har deres mest populære serie, 18V ONE+ et kæmpe udvalg af værktøj til hjemmet og de fleste typer håndværkere, men der findes også 40V og 80V serier med ekstra kraft og ydelse. For deres tilbehør kan nævnes USB Lithium serien, der primært inkluderer lommelygter og mindre elværktøj hvor behovet for stor spænding og effekt ikke er så nødvendig.

18V ONE+

ONE+ serien er den absolut mest populære som Ryobi fremstiller, og er baseret på deres batteriteknologi som kan skiftes mellem de mere end 250 forskellige typer håndværktøj der alle drives af de samme batterier.

Det betyder at du ikke behøver betale for nye batterier til hvert enkelt stykke elværktøj du køber, og virksomheder såvel som private kan altså nemt og hurtigt sikre der altid er et ekstra batteri i opladeren, uden at bekymre sig om hvilket batteri der passer til hvilket redskab.

Listen er lang over de mange værktøjer, og kommer samtidig alle brancher og brugsområder gennem. Nedenfor kan du se de forskellige kategorier som du kan finde elværktøj til:

Batterier & opladere, Belysning, Blæsere, Bordplade og stationær, Boring & Driving, Fastgørelse, Generatorer & strøm, Hobby og håndværk, Hækkeklippere, Højtryksrensere, Kombisæt, Kultivatorer, Kædesave, Lyd, Oppustere og kompressorer, Plæneklippere, Rengøring, Slibning, Sneblæsere, Sprøjter, Støvsugere, Søm- og hæftemaskiner, Tilbehør, Trimmere, VVS-værktøj, Ventilatorer, Værktøj til metalbearbejdning, Værktøj til træbearbejdning.

40V

Hvad angår deres 40V serie af produkter, er der her primært tale om mere industrielle formål, og spændingen er derfor også højere på batterierne. Mange industrielle virksomheder har derfor også en række af disse produkter i deres sortiment.

Batterier og opladere, Blæsere, Kædesave, Rengøring, Kombisæt, Kultivatorer, Generatorer & Strømforsyning, Hækkeklippere, Plæneklippere, Højtryksrensere, Sneblæsere, Sprøjter, Opbevaring, Trimmere, Støvsugere

Andre ting man bør være opmærksom på med batterierne er at Ryobis lithium-ion-batterier ikke er kompatible med elværktøj fra andre mærker. Samtidig bør du også tjekke producentens specifikationer og anbefalinger, før du bruger et Ryobi batteri med et Ryobi elværktøj.

Bør man købe Ryobi værktøj?

Du kan roligt købe Ryobi værktøj baseret på den høje kvalitet, de mange års erfaring i branchen, og det verdensomspændende brand. Der er dog et par vigtige ting du kan overveje, før du investerer i Ryobi værktøj:

Hvis du eller din virksomhed primært har brug for håndværktøj kan man ofte nøjes med 18V ONE+ serien af værktøj. Dette kan være en forholdsvis billig måde at bygge et stort sortiment af forskellige typer elværktøjer. Vær dog opmærksom på om i også har behov for industrielle maskiner der kræver 40V eller 80V.

Du får samtidig hele 3 års garanti på alle Ryobis elektriske og batteridrevne elværktøjer og havemaskiner. Det kan være tungen på vægtskålen når man sammenligner med andre populære mærker der kun giver 1 års garanti.